Çerezler

Büyükyalı Tesis Yönetim A.Ş. olarak, internet sitesi performansını arttırmak ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için internet sitemizde “çerezler” ve benzeri araçlar kullanmaktayız.

Çerezler nedir?

Çerez, bilgisayarınıza ya da mobil cihazlarınıza yerleştirilen küçük metin dosyasıdır. Çerezler web trafiğini analiz etmeye ve web uygulamalarının size birey olarak yanıt vermesine yardımcı olmaktadır. Web uygulaması tercihlerinizle ilgili bilgi toplayıp bu bilgileri hatırlayarak işlemlerini ihtiyaçlarınıza, beğendiğiniz veya beğenmediğiniz noktalara göre uyarlayabilmektedir. Bazı çerezler kişisel veriler içerebilir; örneğin oturum açarken “beni hatırla” seçeneğine tıklarsanız çerez kullanıcı adınızı kaydedebilir. Çoğu çerez kimliğinizin tespit edilmesini sağlayan kişisel veriler toplamamakta, bunun yerine kullanıcıların internet sitemize nasıl geldiği, internet sitelerimizi nasıl kullandığı veya kullanıcının genel konumu gibi daha genel bilgiler toplamaktadır.

Çerezleri ne için kullanırız?

Büyükyalı Tesis Yönetim A.Ş. güvenlik nedeniyle ve internet sitemizi daha önce ziyaret edip etmediğinizi söylemek, yeni ziyaretçiyseniz dil tercihlerinizi hatırlamak veya yeni ziyaretçi değilseniz sitede gezintiyi kolaylaştırmak ve internet sitemizi ziyaret deneyiminizi kişiselleştirmek için bilgisayarınıza ya da mobil cihazlarınıza çerez veya benzer dosyalar yükleyebilir. Çerezler tarayıcı türü, internet sitemizde harcanan zaman ve ziyaret edilen sayfalar gibi teknik ve navigasyonel bilgileri toplamamızı sağlar. Ayrıca hangi reklamlarımızın veya tekliflerimizin size daha cazip gelebileceğinin seçilmesine ve internet sitemizi ziyaret ettiğinizde bunları görüntülememize olanak tanır. Çerezler belirli bir internet sitesini ziyaret ederken tercihlerinizi kaydederek çevrimiçi deneyiminizi iyileştirebilir. Genel anlamda çerezler hangi sayfaları faydalı bulacağınızı ve hangilerini bulmayacağınızı takip etmemizi sağlayarak size daha iyi bir internet sitesi sunmamızda bize yardımcı olmaktadır. Çerezler, bilgisayarınıza ya da mobil cihazlarınıza ve sizin bizimle paylaşmak istediğiniz veriler dışındaki bilgilere hiçbir şekilde erişmemize izin vermez.

Büyükyalı Tesis Yönetim A.Ş. web siteleri çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar.

Ne tür çerezler kullanırız?

Genellikle Sitelerde kullanılan çerezler şu kategorilere ayrılabilir:

Oturum Çerezleri

Bu çerezler Sitede açtığınız her “oturumda” kullanılır ve internet sitemizden çıktığınızda veya çıkmanızdan çok kısa bir süre sonra bu çerezlerin süresi dolar. Bu tip çerezler bilgisayarınıza ya da mobil cihazlarınıza kalıcı olarak kaydedilmezler, kişisel veri olarak nitelendirilmezler ve kişisel verilerin internette aktarılma ihtiyacını azaltmaya yardım ederler. Bu çerezleri silebilir veya bunların kullanılmalarını engelleyebilirsiniz, ancak bunları yapmak, internet sitelerinin performansını düşürmekte ve kullanıcı deneyimini kısıtlamaktadır. Bu çerezler ayrıca internet sitesine erişim ve internet sitesinden ayrılma zamanınızı kaydeden zaman damgaları kullanmaktadır.

Takip Çerezleri

Bu çerezler internet sitemizin sürekli ziyaretçilerini tanımamızı sağlamaktadır. Bir takip çerezi isimsiz, rastgele oluşturulmuş bir kimlik tanımlayıcıyı eşleştirerek internet sitesi kullanıcımızın nereden geldiğini, ne tür arama motoru kullanabileceğini, hangi bağlantıya tıkladığını, hangi anahtar kelimeyi kullandığını ve internet sitesine eriştiğinde dünyanın neresinde olduğunun kaydını tutmaktadır. Bu verileri takip ederek internet sitemizde iyileştirme yapabiliriz.

Web Sitesi Çerezleri

Yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve web sitesi/mobil uygulamaya daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.

Web sitesine nereden bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızın ölçümlenmesi dahil olmak üzere web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızı tespit etmek için kullanır.

Web sitesi çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web sitesi, mobil uygulamasını ve/veya web sitesinin reklam verdiği internet sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil uygulamaya ve web sitesinin reklam verdiği web sitelerine/mobil uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir.

Kalıcı Çerezler

Bu çerez türü sabit bir süre (bazen birkaç saat, bazen birkaç yıl veya daha fazla) bilgisayarınıza ya da mobil cihazlarınıza kaydedilmekte ve tarayıcı kapandığında silinmemektedir. Kalıcı çerezler birden fazla oturumda kim olduğunuzu hatırlamamız gerektiğinde kullanılmaktadır. Örneğin, bu çerez türü tercihlerinizi kaydetmek için kullanılabilir, bu sayede internet sitemizi tekrar ziyaret ettiğinizde hatırlanmaktadırlar.

Performans Çerezleri ve Analitik Çerezler

Performans çerezleri internet sitelerinin nasıl kullanıldığını analiz etmek ve performanslarını izlemek için kullanılmakta ve bu sayede internet sitesi kullanım deneyiminizi iyileştirmemizi sağlamaktadır. Bu çerezler internet sitesi içeriğini site kullanıcılarının en ilginç bulduğu içerikleri yansıtacak şekilde uyarlamamıza ve internet sitemizle ile ilgili teknik sorunların ne zaman meydana geldiğini tespit etmemize yardımcı olmaktadır. Bu veriler internet sitemizin nasıl kullanıldığını, en yaygın sorunların neler olduğunu ve internet sitelerini nasıl iyileştirebileceğimizi analiz etmemize yardımcı olacak raporlar oluşturmak için de kullanılmaktadır.

Büyükyalı Tesis Yönetim A.Ş. Google, Inc. tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır.

Çerezler engellenebilir mi?

Çerezleri kabul edebilir veya reddedebilirsiniz. Çoğu web tarayıcı çerezleri otomatik olarak kabul eder, ancak isterseniz tarayıcınızın ayarını çerezleri reddedecek şekilde değiştirebilirsiniz. Çerezleri kabul etmek istemezseniz çoğu tarayıcı şunları yapmanıza izin verir: (i) tarayıcınızın ayarlarını çerez aldığınızda bildirecek şekilde değiştirmek (böylece çerezleri kabul veya reddedebilirsiniz), (ii) mevcut çerezleri devre dışı bırakmak veya (iii) tarayıcınızı otomatik olarak çerezleri reddedecek şekilde ayarlamak. Ancak çerezleri devre dışı bırakmanız veya reddetmeniz halinde internet sitemizdeki hesabınızı tanıyamayacağımız ve sizinle ilişkilendiremeyeceğimiz için internet sitemizdeki bazı özelliklerin ve hizmetlerin düzgün çalışmayacağını dikkatinize sunmak isteriz. Ayrıca internet sitemizi ziyaret ettiğinizde sunduğumuz teklifler doğrudan sizinle ilgili olmayabilir veya sizin ilgi alanlarınıza hitap etmeyebilir.

Bazı popüler web arama motorlarında çerezleri engelleme veya izin verme talimatları hakkında detaylı bilgiyi aşağıdaki kaynaklardan elde edebilirsiniz.

Google Chrome

Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, "kilit işareti"ni tıklayarak, "Çerezler” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.

Internet Explorer

Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan “Araçlar” bölümünden güvenlik sekmesini tıklayarak “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.

Mozilla Firefox

Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.

Opera

Tarayıcınızın “Tercihler” bölümünde “Gelişmiş”i seçerek “Çerezler” bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.

Safari

Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.

Çerezler Hakkında Daha Fazla Bilgi

Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz, veya "Privacy Badger" uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger).

Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

İnternet sitemizde yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır: İşlevsel ve Analitik Çerezler tercihlerinizi hatırlamak, internet sitesinin etkin şekilde kullanılması, sitenin kullanıcı isteklerine cevap verecek şekilde optimize edilmesi ve ziyaretçilerin siteyi nasıl kullandığı hakkında verileri içerir. Niteliği gereği bu türdeki çerezler kullanıcı adı vb. kişisel bilgilerinizi içerebilir.

Mecra

Çerezleri Kullanım Amacı

Çerez Türü

Google (analytics, adwords, doubleclick,adform)

Ölçümleme, Reklam, Site içi iyileştirme

İşlevsel ve analitik çerezler Ticari çerezler

Facebook & Instagram, Youtube, Twitter, Linkedin

Reklam

Ticari çerezler

Insider

Ölçümleme Reklam Site içi iyileştirme

İşlevsel ve analitik çerezler Ticari çerezler

Hotjar

Ölçümleme Site içi iyileştirme

İşlevsel ve analitik çerezler Ticari çerezler

Üçüncü taraf firmalar (admatic, taboola, biddablead, vidout, adventure, advancenative, performics, programatik, criteo v.b.)

Reklam

İşlevsel ve analitik çerezler Ticari çerezler

BÜLTEN ÜYELİĞİ AÇIK RIZA METNİ

İşbu form, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 10.maddesinde düzenlenen Veri sorumlusunun aydınlatma yükümlülüğü hükümleri kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Akyön Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından Tarafınıza sunulan Aydınlatma Metninin ardından Kişisel Verilerinizin İşlenmesi ve aktarılması ile ilgili açık rıza tercihlerinizi almak için sunulmaktadır. Lütfen açık rızanızın alınmasını gerektiren aşağıdaki kişisel verileriniz ile ilgili tercihinizi belirleyiniz.

Kişisel Verileriniz (ad, soyad, telefon numarası, e-posta adresi); açık rızanıza dayanarak; sizleri kampanyalarımız hakkında bilgilendirmek (promosyon, reklam, indirim vb) ve ticari ileti göndermek amaçlarıyla işlenecek; sizlere diğer hizmet ve ürünlerimiz ile ilgili olarak da reklam, promosyon şeklinde ticari elektronik ileti gönderebilmek için Özak Ziylan Yenigün Adi Ortaklığı, Özak Global Holding A.Ş., Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamer İnşaat Ticaret ve San. A.Ş., Aktay Otel İşletmeleri A.Ş. başta olmak üzere ana hissedarlarımız, iştiraklerimiz, topluluk ve bağlı şirketlerimiz ile ve ticari ileti gönderimi ve bağlantılı reklam tanıtım işlemleri nedeniyle hizmet alınan veri sorumlusu adına veri işleyen, ölçümleme, hedefleme, profilleme desteği veren yurt içi ve yurt dışı kişi ve kuruluşlarla, reklam ve tanıtım ajanslarıyla, CRM, sms ve e posta gönderimi için kullanılan yazılım şirketleri ve hizmet sağlayıcılarla, İleti Yönetim Sistemi A.ş. ile açık rızanıza istinaden amaçla sınırlı olarak paylaşılmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI AYDINLATMA METNİ

İşbu Aydınlatma Metni; 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 10. maddesi uyarınca “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” kapsamında; talep formu aracılığıyla otomatik yollarla bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla işlenen/ toplanan kişisel verileriniz hakkında veri sorumlusu sıfatıyla Akyön Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından aydınlatılmaktasınız.

1. Kişisel Verilerinizin İşlenmesi, Aktarılması Amacı ve Hukuki Sebebi;

1.1. Adınız, Soyadınız, E-posta adresiniz ve Telefon Numaranız şeklindeki kişisel veriniz bülten üyeliğinizin oluşturulması ve güncel gelişmelerden haberdar edilmeniz amacıyla açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.

1.2. Kişisel Verileriniz; Gerektiğinde ilgili mevzuattan doğan bilgi ve belge paylaşımına ilişkin yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla KVKK 5/2 maddesi uyarınca Kanunlarda açıkça öngörülmesi ve veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, hukuki sebeplerine dayalı olarak ‘’Yetkili Kamu Kurum Ve Kuruluşları‘’ ile paylaşılabilecektir.

1.3. Kişisel Verileriniz; Türk Ticaret Kanununda yer alan yükümlülüklerin ve Şirketler Topluluğu konu alan veya Şirketler topluluğunda bulunan şirketler arasında yapılan sözleşmelerde bulunan hükümlerin ifası ve hizmetlerimizin yerine getirilmesi amacıyla KVKK 5/2 maddesi uyarınca veri sorumlusunun meşru menfaati, sözleşmenin kurulması ve ifası için gerekli olması, Kanunlarda öngörülmesi hukuki sebeplerine dayalı olarak (Özak Global Holding A.Ş., Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamer İnşaat Ticaret ve San. A.Ş. başta olmak üzere) ‘’Topluluk Şirketlerimiz’’ ‘’Bağlı Ortaklıklarımız’’ ve ‘’İştiraklerimiz’’ ile paylaşılmaktadır.

1.4. Kişisel Verileriniz, faaliyetlerimize ilişkin olarak gerekli dış hizmetlerin alınmasına yönelik yaptığımız sözleşmelerin ifası için ve ancak bu amaçla sınırlı olarak KVKK 5/2 maddesi uyarınca veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması, bir sözleşmenin kurulması veya ifası, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi hukuki sebeplerine dayalı olarak iş ilişkisi içinde olduğumuz, hizmet aldığımız ‘’Tedarikçiler’’ ve “İş Ortakları” ile paylaşılmaktadır. Örneğin; Kişisel verileriniz, sistemlerimizi geliştirmeye ve hizmet kalitemizi arttırmaya yönelik yazılım hizmeti aldığımız ‘’Yazılım Hizmet Sağlayıcı’’ ile, bir hukuki uyuşmazlık halinde hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi amacıyla hizmet aldığımız Avukatlar ile; mali yükümlülükler nedeniyle hizmet aldığımız Mali Müşavirler ile, denetim durumlarında Denetçiler ile işlemin gerçekleşmesi için gerekli amaç ile sınırlı olarak paylaşılmaktadır.

1.5. Kişisel Verileriniz (ad, soyad, telefon numarası, e-posta adresi); açık rızanıza dayanarak; sizleri kampanyalarımız hakkında bilgilendirmek (promosyon, reklam, indirim vb) ve ticari ileti göndermek amaçlarıyla işlenecek; sizlere diğer hizmet ve ürünlerimiz ile ilgili olarak da reklam, promosyon şeklinde ticari elektronik ileti gönderebilmek için Özak Ziylan Yenigün Adi Ortaklığı, Özak Global Holding A.Ş., Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamer İnşaat Ticaret ve San. A.Ş., Aktay Otel İşletmeleri A.Ş. başta olmak üzere ana hissedarlarımız, iştiraklerimiz, topluluk ve bağlı şirketlerimiz ile ve ticari ileti gönderimi ve bağlantılı reklam tanıtım işlemleri nedeniyle hizmet alınan veri sorumlusu adına veri işleyen, ölçümleme, hedefleme, profilleme desteği veren yurt içi ve yurt dışı kişi ve kuruluşlarla, reklam ve tanıtım ajanslarıyla, CRM, sms ve e posta gönderimi için kullanılan yazılım şirketleri ve hizmet sağlayıcılarla, İleti Yönetim Sistemi A.ş. ile açık rızanıza istinaden amaçla sınırlı olarak paylaşılmaktadır.

2. Haklarınız

2.1. Şirket tarafından verilerinizin işlendiği ve Şirket’in verilerinizi veri sorumlusu sıfatı ile işlediği ölçüde kişisel verileriniz bakımından 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca aşağıda bulunan haklara sahipsiniz:

2.2. “Herhangi bir kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme; işlenme faaliyetlerine ilişkin olarak bilgi talep etme; işlenme amaçlarını öğrenme; yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılmış olması durumunda bu kişileri öğrenme; eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme; işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması veya Şirket’in söz konusu verileri işleyebilmek için hukuki dayanağı veya meşru menfaatinin bulunmaması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme; Şirket’ten, yine Şirket tarafından yetkilendirilen ve kişisel verileri işleyen üçüncü kişilerin bu bölüm kapsamındaki haklarınıza saygı duymasını sağlamasını talep etme; Kişisel verilerin otomatik sistemler vasıtasıyla işlenmesi sonucu ortaya çıkabilecek aleyhte sonuçlara itiraz etme ve; kanuna aykırı bir şekilde işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın tazmin edilmesini isteme.”

3. Veri Sorumlusuna Başvuru

3.1. Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da tarafınızca daha önce bildirilen ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle iletebilirsiniz.

4. Veri Sorumlusu Bilgilendirmesi

Veri Sorumlusu Ünvan: Akyön Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi

Mersis no: 0045030935600001

E-posta adresi: [email protected]

Kayıtlı Elektronik Posta Adresi: [email protected]

Fiziki Posta adresi: Kazlıçeşme Mahallesi Kennedy Cad. No: 52 C/4 Zeytinburnu/İstanbul

KİRALAMA FORMU AÇIK RIZA METNİ

İşbu form, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 10.maddesinde düzenlenen Veri sorumlusunun aydınlatma yükümlülüğü hükümleri kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Akyön Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından Tarafınıza sunulan Aydınlatma Metninin ardından Kişisel Verilerinizin İşlenmesi ve aktarılması ile ilgili açık rıza tercihlerinizi almak için sunulmaktadır. Lütfen açık rızanızın alınmasını gerektiren aşağıdaki kişisel verileriniz ile ilgili tercihinizi belirleyiniz.

Kişisel Verileriniz (ad, soyad, telefon numarası, e-posta adresi); açık rızanıza dayanarak; sizleri kampanyalarımız hakkında bilgilendirmek (promosyon, reklam, indirim vb) ve ticari ileti göndermek amaçlarıyla işlenecek; sizlere diğer hizmet ve ürünlerimiz ile ilgili olarak da reklam, promosyon şeklinde ticari elektronik ileti gönderebilmek için Özak Ziylan Yenigün Adi Ortaklığı, Özak Global Holding A.Ş., Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamer İnşaat Ticaret ve San. A.Ş., Aktay Otel İşletmeleri A.Ş. başta olmak üzere ana hissedarlarımız, iştiraklerimiz, topluluk ve bağlı şirketlerimiz ile ve ticari ileti gönderimi ve bağlantılı reklam tanıtım işlemleri nedeniyle hizmet alınan veri sorumlusu adına veri işleyen, ölçümleme, hedefleme, profilleme desteği veren yurt içi ve yurt dışı kişi ve kuruluşlarla, reklam ve tanıtım ajanslarıyla, CRM, sms ve e posta gönderimi için kullanılan yazılım şirketleri ve hizmet sağlayıcılarla, İleti Yönetim Sistemi A.ş. ile açık rızanıza istinaden amaçla sınırlı olarak paylaşılmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI AYDINLATMA METNİ

İşbu Aydınlatma Metni; 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 10. maddesi uyarınca “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” kapsamında; talep formu aracılığıyla otomatik yollarla bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla işlenen/ toplanan kişisel verileriniz hakkında veri sorumlusu sıfatıyla Akyön Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından aydınlatılmaktasınız.

1. Kişisel Verilerinizin İşlenmesi, Aktarılması Amacı ve Hukuki Sebebi;

Ad soyad, e-posta adresi, telefon numarası, markanız, mesajınız kısmına yazmış olduğunuz bilgiler kiralamaya ilişkin talebinizin oluşturulması, incelenmesi ve yerine getirilmesi amacıyla, KVKK 5/2 maddesi uyarınca bir hakkın tesisi için veri işlemenin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayalı olarak işlenmektedir.

Kişisel Verileriniz; Gerektiğinde ilgili mevzuattan doğan bilgi ve belge paylaşımına ilişkin yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla KVKK 5/2 maddesi uyarınca Kanunlarda açıkça öngörülmesi ve veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, hukuki sebeplerine dayalı olarak ‘’Yetkili Kamu Kurum Ve Kuruluşları‘’ ile paylaşılabilecektir.

Kişisel Verileriniz; Türk Ticaret Kanununda yer alan yükümlülüklerin ve Şirketler Topluluğu konu alan veya Şirketler topluluğunda bulunan şirketler arasında yapılan sözleşmelerde bulunan hükümlerin ifası ve hizmetlerimizin yerine getirilmesi amacıyla KVKK 5/2 maddesi uyarınca veri sorumlusunun meşru menfaati, sözleşmenin kurulması ve ifası için gerekli olması, Kanunlarda öngörülmesi hukuki sebeplerine dayalı olarak (Özak Global Holding A.Ş., Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamer İnşaat Ticaret ve San. A.Ş. başta olmak üzere) ‘’Topluluk Şirketlerimiz’’ ‘’Bağlı Ortaklıklarımız’’ ve ‘’İştiraklerimiz’’ ile paylaşılmaktadır.

Kişisel Verileriniz, faaliyetlerimize ilişkin olarak gerekli dış hizmetlerin alınmasına yönelik yaptığımız sözleşmelerin ifası için ve ancak bu amaçla sınırlı olarak KVKK 5/2 maddesi uyarınca veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması, bir sözleşmenin kurulması veya ifası, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi hukuki sebeplerine dayalı olarak iş ilişkisi içinde olduğumuz, hizmet aldığımız ‘’Tedarikçiler’’ ve “İş Ortakları” ile paylaşılmaktadır. Örneğin; Kişisel verileriniz, sistemlerimizi geliştirmeye ve hizmet kalitemizi arttırmaya yönelik yazılım hizmeti aldığımız ‘’Yazılım Hizmet Sağlayıcı’’ ile, bir hukuki uyuşmazlık halinde hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi amacıyla hizmet aldığımız Avukatlar ile; mali yükümlülükler nedeniyle hizmet aldığımız Mali Müşavirler ile, denetim durumlarında Denetçiler ile sınırlı olarak paylaşılmaktadır.

Kişisel Verileriniz (ad, soyad, telefon numarası, e-posta adresi); açık rızanıza dayanarak; sizleri kampanyalarımız hakkında bilgilendirmek (promosyon, reklam, indirim vb) ve ticari ileti göndermek amaçlarıyla işlenecek; sizlere diğer hizmet ve ürünlerimiz ile ilgili olarak da reklam, promosyon şeklinde ticari elektronik ileti gönderebilmek için Özak Ziylan Yenigün Adi Ortaklığı, Özak Global Holding A.Ş., Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamer İnşaat Ticaret ve San. A.Ş., Aktay Otel İşletmeleri A.Ş. başta olmak üzere ana hissedarlarımız, iştiraklerimiz, topluluk ve bağlı şirketlerimiz ile ve ticari ileti gönderimi ve bağlantılı reklam tanıtım işlemleri nedeniyle hizmet alınan veri sorumlusu adına veri işleyen, ölçümleme, hedefleme, profilleme desteği veren yurt içi ve yurt dışı kişi ve kuruluşlarla, reklam ve tanıtım ajanslarıyla, CRM, sms ve e posta gönderimi için kullanılan yazılım şirketleri ve hizmet sağlayıcılarla, İleti Yönetim Sistemi A.ş. ile açık rızanıza istinaden amaçla sınırlı olarak paylaşılmaktadır.

2. Haklarınız:

Şirket tarafından verilerinizin işlendiği ve Şirket’in verilerinizi veri sorumlusu sıfatı ile işlediği ölçüde kişisel verileriniz bakımından 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca aşağıda bulunan haklara sahipsiniz:

“Herhangi bir kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme; işlenme faaliyetlerine ilişkin olarak bilgi talep etme; işlenme amaçlarını öğrenme; yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılmış olması durumunda bu kişileri öğrenme; eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme; işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması veya Şirket’in söz konusu verileri işleyebilmek için hukuki dayanağı veya meşru menfaatinin bulunmaması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme; Şirket’ten, yine Şirket tarafından yetkilendirilen ve kişisel verileri işleyen üçüncü kişilerin bu bölüm kapsamındaki haklarınıza saygı duymasını sağlamasını talep etme; Kişisel verilerin otomatik sistemler vasıtasıyla işlenmesi sonucu ortaya çıkabilecek aleyhte sonuçlara itiraz etme ve; kanuna aykırı bir şekilde işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın tazmin edilmesini isteme.”

3. Yükümlülükleriniz

Üçüncü bir kişinin kişisel verisini Kiralama Formu aracılığı ile verdiğiniz takdirde, söz konusu kişinin, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında aydınlatıldığını, bilgilerinin Şirket’e aktarılmasına rıza vermiş olduğunu ve bu konuda sizi yetkilendirmiş olduğunu kabul etmiş sayılırsınız.

4. Veri sorumlusuna Başvuru:

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da tarafınızca daha önce bildirilen ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle iletebilirsiniz.

5. Veri Sorumlusu Bilgilendirmesi

Veri Sorumlusu Ünvan: Akyön Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi

Mersis no: 0045030935600001

E-posta adresi: [email protected]

Kayıtlı Elektronik Posta Adresi: [email protected]

Fiziki Posta adresi: Kazlıçeşme Mahallesi Kennedy Cad. No: 52 C/4 Zeytinburnu/İstanbul

İLETİŞİM FORMU AÇIK RIZA METNİ

İşbu form, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 10.maddesinde düzenlenen Veri sorumlusunun aydınlatma yükümlülüğü hükümleri kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Akyön Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından Tarafınıza sunulan Aydınlatma Metninin ardından Kişisel Verilerinizin İşlenmesi ve aktarılması ile ilgili açık rıza tercihlerinizi almak için sunulmaktadır. Lütfen açık rızanızın alınmasını gerektiren aşağıdaki kişisel verileriniz ile ilgili tercihinizi belirleyiniz.

Kişisel Verileriniz (ad, soyad, telefon numarası, e-posta adresi); açık rızanıza dayanarak; sizleri kampanyalarımız hakkında bilgilendirmek (promosyon, reklam, indirim vb) ve ticari ileti göndermek amaçlarıyla işlenecek; sizlere diğer hizmet ve ürünlerimiz ile ilgili olarak da reklam, promosyon şeklinde ticari elektronik ileti gönderebilmek için Özak Ziylan Yenigün Adi Ortaklığı, Özak Global Holding A.Ş., Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamer İnşaat Ticaret ve San. A.Ş., Aktay Otel İşletmeleri A.Ş. başta olmak üzere ana hissedarlarımız, iştiraklerimiz, topluluk ve bağlı şirketlerimiz ile ve ticari ileti gönderimi ve bağlantılı reklam tanıtım işlemleri nedeniyle hizmet alınan veri sorumlusu adına veri işleyen, ölçümleme, hedefleme, profilleme desteği veren yurt içi ve yurt dışı kişi ve kuruluşlarla, reklam ve tanıtım ajanslarıyla, CRM, sms ve e posta gönderimi için kullanılan yazılım şirketleri ve hizmet sağlayıcılarla, İleti Yönetim Sistemi A.ş. ile açık rızanıza istinaden amaçla sınırlı olarak paylaşılmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI AYDINLATMA METNİ

İşbu Aydınlatma Metni; 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 10. maddesi uyarınca “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” kapsamında; iletişim formu aracılığıyla otomatik yollarla bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla işlenen/ toplanan kişisel verileriniz hakkında veri sorumlusu sıfatıyla Akyön Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından aydınlatılmaktasınız.

1. Kişisel Verilerinizin İşlenmesi, Aktarılması Amacı ve Hukuki Sebebi;

1.1. Ad soyad, e-posta adresi, telefon numarası, mesajınız kısmına yazmış olduğunuz bilgiler talebinizin oluşturulması, incelenmesi ve yerine getirilmesi amacıyla, KVKK 5/2 maddesi uyarınca bir hakkın tesisi hukuki sebeplerine dayalı olarak işlenmektedir.

1.2. Kişisel Verileriniz; Gerektiğinde ilgili mevzuattan doğan bilgi ve belge paylaşımına ilişkin yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla KVKK 5/2 maddesi uyarınca Kanunlarda açıkça öngörülmesi ve veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, hukuki sebeplerine dayalı olarak ‘’Yetkili Kamu Kurum Ve Kuruluşları‘’ ile paylaşılabilecektir.

1.3. Kişisel Verileriniz; Türk Ticaret Kanununda yer alan yükümlülüklerin ve Şirketler Topluluğu konu alan veya Şirketler topluluğunda bulunan şirketler arasında yapılan sözleşmelerde bulunan hükümlerin ifası ve hizmetlerimizin yerine getirilmesi amacıyla KVKK 5/2 maddesi uyarınca veri sorumlusunun meşru menfaati, sözleşmenin kurulması ve ifası için gerekli olması, Kanunlarda öngörülmesi hukuki sebeplerine dayalı olarak (Özak Global Holding A.Ş., Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamer İnşaat Ticaret ve San. A.Ş. başta olmak üzere) ‘’Topluluk Şirketlerimiz’’ ‘’Bağlı Ortaklıklarımız’’ ve ‘’İştiraklerimiz’’ ile paylaşılmaktadır.

1.4. Kişisel Verileriniz, faaliyetlerimize ilişkin olarak gerekli dış hizmetlerin alınmasına yönelik yaptığımız sözleşmelerin ifası için ve ancak bu amaçla sınırlı olarak KVKK 5/2 maddesi uyarınca veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması, bir sözleşmenin kurulması veya ifası, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi hukuki sebeplerine dayalı olarak iş ilişkisi içinde olduğumuz, hizmet aldığımız ‘’Tedarikçiler’’ ve “İş Ortakları” ile paylaşılmaktadır. Örneğin; Kişisel verileriniz, sistemlerimizi geliştirmeye ve hizmet kalitemizi arttırmaya yönelik yazılım hizmeti aldığımız ‘’Yazılım Hizmet Sağlayıcı’’ ile, bir hukuki uyuşmazlık halinde hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi amacıyla hizmet aldığımız Avukatlar ile; mali yükümlülükler nedeniyle hizmet aldığımız Mali Müşavirler ile, denetim durumlarında Denetçiler ile işlemin gerçekleşmesi için gerekli amaç ile sınırlı olarak paylaşılmaktadır.

1.5. Kişisel Verileriniz (ad, soyad, telefon numarası, e-posta adresi); açık rızanıza dayanarak; sizleri kampanyalarımız hakkında bilgilendirmek (promosyon, reklam, indirim vb) ve ticari ileti göndermek amaçlarıyla işlenecek; sizlere diğer hizmet ve ürünlerimiz ile ilgili olarak da reklam, promosyon şeklinde ticari elektronik ileti gönderebilmek için Özak Ziylan Yenigün Adi Ortaklığı, Özak Global Holding A.Ş., Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamer İnşaat Ticaret ve San. A.Ş., Aktay Otel İşletmeleri A.Ş. başta olmak üzere ana hissedarlarımız, iştiraklerimiz, topluluk ve bağlı şirketlerimiz ile ve ticari ileti gönderimi ve bağlantılı reklam tanıtım işlemleri nedeniyle hizmet alınan veri sorumlusu adına veri işleyen, ölçümleme, hedefleme, profilleme desteği veren yurt içi ve yurt dışı kişi ve kuruluşlarla, reklam ve tanıtım ajanslarıyla, CRM, sms ve e posta gönderimi için kullanılan yazılım şirketleri ve hizmet sağlayıcılarla, İleti Yönetim Sistemi A.Ş. ile açık rızanıza istinaden amaçla sınırlı olarak paylaşılmaktadır.

2. Haklarınız

3. Haklarınız

Şirket tarafından verilerinizin işlendiği ve Şirket’in verilerinizi veri sorumlusu sıfatı ile işlediği ölçüde kişisel verileriniz bakımından 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca aşağıda bulunan haklara sahipsiniz:

“Herhangi bir kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme; işlenme faaliyetlerine ilişkin olarak bilgi talep etme; işlenme amaçlarını öğrenme; yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılmış olması durumunda bu kişileri öğrenme; eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme; işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması veya Şirket’in söz konusu verileri işleyebilmek için hukuki dayanağı veya meşru menfaatinin bulunmaması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme; Şirket’ten, yine Şirket tarafından yetkilendirilen ve kişisel verileri işleyen üçüncü kişilerin bu bölüm kapsamındaki haklarınıza saygı duymasını sağlamasını talep etme; Kişisel verilerin otomatik sistemler vasıtasıyla işlenmesi sonucu ortaya çıkabilecek aleyhte sonuçlara itiraz etme ve; kanuna aykırı bir şekilde işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın tazmin edilmesini isteme.”

4. Yükümlülükleriniz

Üçüncü bir kişinin kişisel verisini Kiralama Formu aracılığı ile verdiğiniz takdirde, söz konusu kişinin, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında aydınlatıldığını, bilgilerinin Şirket’e aktarılmasına rıza vermiş olduğunu ve bu konuda sizi yetkilendirmiş olduğunu kabul etmiş sayılırsınız.

5. Yükümlülükleriniz

Üçüncü bir kişinin kişisel verisini ‘’Bize Ulaşın’’ Formu aracılığı ile verdiğiniz takdirde, söz konusu kişinin, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında aydınlatıldığını, bilgilerinin Şirket’e aktarılmasına rıza vermiş olduğunu ve bu konuda sizi yetkilendirmiş olduğunu kabul etmiş sayılırsınız.

6. Veri Sorumlusuna Başvuru

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da tarafınızca daha önce bildirilen ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle iletebilirsiniz.

7. Veri Sorumlusu Bilgilendirmesi

Veri Sorumlusu Ünvan: Akyön Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi

Mersis no : 0045030935600001

E-posta adresi : [email protected]

Kayıtlı Elektronik Posta Adresi: [email protected]

Fiziki Posta adresi : Kazlıçeşme Mahallesi Kennedy Cad. No: 52 C/4 Zeytinburnu/İstanbul

KARİYER EKRANI ÇALIŞAN ADAY ADAYI AÇIK RIZA METNİ

Özgeçmişin İlerideki iş Olanakları için Saklanması

Kişisel verileriniz ve özel nitelikli kişisel verileriniz; iş başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasının ardından Şirketimizde başka iş olanakları ve pozisyonlar doğması durumunda tekrar iletişime geçmemize açık rızanız olması halinde saklama ve imha politikamızda belirtilen 2 yıllık süre zarfında saklanacak, saklama süresinin dolması ile ilk periyodik imha tarihinde imha edilecektir.

AÇIK RIZAM VARDIR AÇIK RIZAM YOKTUR

Topluluk Şirketlerimizdeki İş Olanakları

Kişisel verileriniz ve özel nitelikli kişisel verileriniz; Özgeçmişinize uygun bir pozisyonun olması halinde değerlendirilmek üzere grup şirketlerimiz olan Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Aktay Otel İşletmeleri A.Ş., Kamer İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş., Akyön Özel Güvenlik ve Koruma Hizmetleri A.Ş., İnt-Er Yapı İnşaat Turizm San. ve Tic. A.Ş., Özak Yenigün Ziylan Adi Ortaklığı., Özak Tekstil Konfeksiyon Turizm San. ve Tic. A.Ş., Kübrateks Tekstil San. ve Dış. Tic. A.Ş.,yurt içi iştiraklerimiz ve Topluluk Şirketlerimiz ile açık rızanıza istinaden paylaşılmaktadır.

AÇIK RIZAM VARDIR AÇIK RIZAM YOKTUR

Sadece engelli personel kadrosuna başvurular için engel (sağlık)bilgisi

İşe uygunluğunuzun değerlendirilmesi, 4857 Sayılı İş kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve diğer ilgili mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerimizi yerine getirmek üzere SGK gibi yetkili kurumlara bildirilmesi ve işe kabulünüzün gerçekleşmesi durumunda özlük dosyasında bulundurulması gerekli sağlık raporu kayıtlarınızın muhafazası ile diğer yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amacıyla açık rızanıza istinaden işlenmekte ve İş Sağlığı ve Güvenliği OSGB Şirketine, sağlık test ve taramaları için sağlık kuruluşları ile sağlık laboratuvarlarına açık rızanıza istinaden aktarılmaktadır.

AÇIK RIZAM VARDIR AÇIK RIZAM YOKTUR

AKYÖN TESİS YÖNETİM HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ
ÇALIŞAN ADAYLARI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
AYDINLATMA METNİ

1. Amaç

Bu aydınlatma metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“KVKK”) 10 uncu maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu olarak Büyükyalı Tesis Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından hazırlanmıştır. Şirket, çalışan adaylarının kişisel verilerinin Kanun ve sair mevzuat hükümlerine uygun şekilde işlenmesini amaçlamaktadır.

2. Çalışan Adaylarının İşlenen Kişisel Verilerinin Hangileri Olduğuna İlişkin Açıklamalar

Şirketimiz, çalışan adaylarının kişisel verilerini işbu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlar doğrultusunda işleyecektir. Kişisel verilerinin işlenme amacında herhangi bir değişiklik olması halinde çalışan adayından ayrıca izin alınacaktır.

Şirketimiz tarafından toplanan ve kullanılan, çalışan adaylarına ait kişisel veriler özellikle şunlardır:

Kişisel Verinin İçeriği
Kimlik Verisi Ad-soyad, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, cinsiyet, medeni hal,, sürücü belgesi olup olmadığı
İletişim Verisi Telefon numarası, adres bilgisi (il-ilçe-semt), e-posta adresi.
Mesleki Deneyim Verisi İlgili kişinin iş deneyimine ilişkin bilgiler, mesleki yeterliliğe ilişkin sertifikalar, Çalışan adayının eğitim hayatına ilişkin bilgiler.
Finans Önceki çalıştığı yerlerde aldığı ücret bilgisi
Özlük Verisi Çalışan Adayının önceki çalıştığı işyeri bilgileri, pozisyonu, çalışma süreleri, önceki çalıştığı yerlerden çıkış sebebi, özgeçmiş bilgileri
Diğer Veriler Adayın yüklediği özgeçmişte yer alan bilgiler ve olması durumunda Fotoğrafı, Askerlik durumu,, görüşme sonucu, başvurulan bölüm, çalışılmak istenilen pozisyon, talep edilen ücret/maaş, tarafınızca alenileştirilen ve online platformlarda (Kariyer.net, Yenibiris.com, linkedin vb istihdam platformları dahil olmak üzere) yer verdiğiniz bilgiler, mülakat esnasında sorulan sorular ile elde edilen veriler,
Fiziksel Mekân Güvenlik Verisi Şirketimize fiziki iş görüşmesine gelmeniz halinde, Fiziksel mekâna girişte, fiziksel mekânın içerisinde kalış sırasında alınan kayıtlar ve belgelere ilişkin kişisel veriler; kamera kayıtları ve güvenlik noktasında alınan kayıtlar
Eğitim Verisi Eğitim durumu ve eğitim durumuna ilişkin diploma, transkript bilgileri, yabancı dil seviyesi gibi bilgiler.
Sağlık Verisi Sadece engelli personel kadrosuna başvurular için engel bilgisi

3. Çalışan Adaylarının Kişisel Verilerinin İşlenme Sürecine İlişkin Açıklamalar

Kişisel verileriniz, iş başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasının ardından Şirketimizde başka iş olanakları ve pozisyonlar doğması durumunda tekrar iletişime geçmemize açık rızanız olması halinde saklama ve imha politikamızda belirtilen 2 yıllık süre zarfında saklanacak, saklama süresinin dolması ile ilk periyodik imha tarihinde veya ilgili kişinin talebi üzerine derhal Şirket Saklama ve İmha Politikalarına uygun olarak Şirketimiz tarafından derhal silinecek, yok edilecek veya anonimleştirilecektir.

İş başvurusunda sağladığınız kişisel verilerinizin, yukarıda belirtildiği şekilde 2 yıl süre ile saklanmasına açık rızanız olmaması halinde, Ad ve soyadınız ile iş başvurunuzun olumsuz sonuçlanması halinde ret nedeni, KVKK 5/2 uyarınca “veri sorumlusunun meşru menfaati” hukuki sebebine dayanarak 2 yıl süre ile saklanacak ve sonraki ilk periyodik imha süresinde imha edilecektir.

4. Çalışan Adayı Kişisel Verilerinin İşlenme Amaçları Kişisel verileriniz, aşağıda sayılan nedenlerle ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. ve 6. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme ve aktarma şartları kapsamında hukuka, dürüstlük kurallarına uygun ve işbu amaçlarla her daim bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde işlenebilecektir.

  • İş başvuru süreçlerini yürütmek,
  • 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ n da ve bu Kanun’ a bağlı çıkarılan ikinci düzenlemelerde belirtilen yükümlülüklerimizi yerine getirmek,
  • İşe alım faaliyetlerinin uygulanmasını sağlamak,
  • İnsan kaynakları politikalarının geliştirilmesini ve sürdürülmesini sağlamak,
  • İstihdam ihtiyaçlarını karşılamak,
  • Çalışan adayı tarafından iletilen bilgi ve belgelerin doğruluğunu teyit etmek,
  • Çalışan adayı değerlendirme süreçlerini yürütmek,
  • Çalışan adayı hakkında araştırma yapmak,
  • Başvurunuzun sonucuna ilişkin olarak tarafınızla iletişime geçmek,
  • Talep ve şikâyetlerinize yönelik destek olmak,
  • Grup şirketlerimizin işe alım süreçlerinde destek olmak,
  • Grup şirketlerimizde açık olan pozisyonlara ilişkin olarak açık rıza tercihlerinize göre yönlendirme yapmak,
  • Yetkili kurum ve kuruluşların taleplerini yerine getirmek,
  • Mevcut başvurunuzun olumsuz sonuçlanması halinde ilerleyen dönemlerde size uygun bir iş ilanımız olması halinde değerlendirmek üzere açık rıza tercihlerinize göre iletişime geçmek ve saklamak,

İşe alım sürecinde elde edilen veriler çalışan adayının istihdam edilmesine karar verilmesi ile çalışan özlük dosyasında saklanacaktır.

5. Özel Nitelikli Kişisel Verilerinizin İşlenmesi Amacı ve Hukuki Sebebi

Engelli personel için açılan pozisyonlara başvuran adaylar için engel bilgisi, İşe uygunluğunuzun değerlendirilmesi, 4857 Sayılı İş kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve diğer ilgili mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerimizi yerine getirmek üzere SGK gibi yetkili kurumlara bildirilmesi ve işe kabulünüzün gerçekleşmesi durumunda özlük dosyasında bulundurulması gerekli sağlık raporu kayıtlarınızın muhafazası ile diğer yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amacıyla açık rızanıza istinaden işlenmektedir.

6. Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri ve Hukuki Sebepleri

  • Tarafımıza iletmiş olduğunuz özgeçmişinizde yer alan kişisel verileriniz çalışma prensiplerimize ve ekibimize uyumunuzun tespiti amacıyla kişilik tespiti değerlendirmeleriniz referanslarınız; KVKK m. 5/2 kapsamında bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebebine dayalı olarak işlenmektedir.
  • Şirketimize fiziki iş görüşmesine gelmeniz halinde otomatik ve otomatik olmayan yöntemlerle toplanan,, İişyeri giriş çıkışlarının takibinin yapılması adına kamera kayıtlarında, ve güvenlik kontrolünde alınan kayıtlarda yer alan kişisel verileriniz;, KVKK m. 5/2 kapsamında veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebebine dayalı olarak işlenmektedir.
  • Kariyer.net, yenibiris.com, linkedin gibi online platformlarda paylaşmış olduğunuz, otomatik ve otomatik olmayan yöntemlerle toplanan bilgiler, KVKK m. 5/2 kapsamında lgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması hukuki sebebine dayalı olarak işlenmektedir.
  • Ad ve soyadınız ile iş başvurunuzun olumsuz sonuçlanması halinde ret nedeni tipindeki otomatik ve otomatik olmayan yöntemlerle toplanan kişisel verileriniz KVKK m. 5/2 kapsamında Kanun’un 5. maddesinin 2/d-e-f bentleri uyarınca ilgili kişinin temel hak ve hürriyetlerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlemenin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayalı olarak işlenmektedir.

7. Çalışan Adayı Kişisel Verilerinin Aktarılması

Kişisel verileriniz, yukarıda sayılan amaçlar dâhilinde, Kanun’un 8. maddesinde belirtilen şartlara uygun olarak,

  • Özgeçmişinize uygun bir pozisyonun olması halinde değerlendirilmek üzere grup şirketlerimiz olan Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Aktay Otel İşletmeleri A.Ş.,, Kamer İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş., Akyön Özel Güvenlik ve Koruma Hizmetleri A.Ş., İnt-Er Yapı İnşaat Turizm San. ve Tic. A.Ş., Özak Yenigün Ziylan Adi Ortaklığı., Özak Tekstil Konfeksiyon Turizm San. ve Tic. A.Ş., Kübrateks Tekstil San. ve Dış. Tic. A.Ş., yurt içi iştiraklerimiz ve Topluluk Şirketlerimiz ile açık rızanıza istinaden paylaşılmaktadır.
  • Kişisel verileriniz; Türk Ticaret Kanununda yer alan yükümlülüklerin ve Şirketler Topluluğunu konu alan veya Şirketler topluluğunda bulunan şirketler arasında yapılan sözleşmelerde bulunan hükümlerin ve Şirketlerin birbirilerine verdiği merkezi hizmetlerin ifası amacıyla KVKK m. 5/2 kapsamında Kanunlarda açıkça öngörülmesi,Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması hukuki sebeplerine dayalı olarak grup şirketlerimiz Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Aktay Otel İşletmeleri A.Ş., , Kamer İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş., Akyön Özel Güvenlik ve Koruma Hizmetleri A.Ş., İnt-Er Yapı İnşaat Turizm San. ve Tic. A.Ş., Özak Yenigün Ziylan Adi Ortaklığı., Özak Tekstil Konfeksiyon Turizm San. ve Tic. A.Ş., Kübrateks Tekstil San. ve Dış. Tic. A.Ş., yurt içi iştiraklerimiz ve Topluluk Şirketlerimiz ile paylaşılmaktadır.
  • Kişisel verileriniz, veri sorumlusunun meşru menfaati, kanunlarda açıkça öngörülmesi hukuki sebeplerine dayanarak ilgili mevzuattan doğan bilgi ve belge paylaşımına ilişkin yükümlülüklerimizi ve ayrıca diğer hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla; sağlık verileriniz ise kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla hukuken yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılmaktadır.
  • Kişisel Verileriniz; İş başvurunuzun değerlendirilmesine ilişkin olarak gerekli dış hizmetlerin alınmasına yönelik yaptığımız sözleşmelerin ifası için ve ancak bu amaçla sınırlı olarak veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması, bir sözleşmenin kurulması veya ifası, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayalı olarak iş ilişkisi içinde olduğumuz, hizmet aldığımız ‘’Tedarikçilerimiz’’ ile paylaşılmaktadır.
  • Ad, Soyad, unvan ve iletişim bilgileriniz şeklindeki kişisel verileriniz; iş başvurunuzun değerlendirilmesi kapsamında yapılacak çalışmalar için bordro, vergi ve personel özlük hakları için hizmet aldığımız mali müşavirler ile paylaşılmaktadır.
  • Ad soyad, mesleki deneyim şeklindeki kişisel verileriniz iş başvurunuzun değerlendirilmesi kapsamında yapılacak çalışmalar için hizmet aldığımız OSGB Şirketi ile paylaşılmaktadır.
  • Kimlik, ücret, iletişim, mesleki deneyim şeklindeki kişisel verileriniz; iş başvurunuzun değerlendirilmesi kapsamında yapılacak çalışmalar için ve ayrıca hukuki işlemler için gerekmesi halinde hukuk hizmeti aldığımız Avukatlar ile paylaşılmaktadır.
  • Kişisel verileriniz, istihdam sürecinin yürütülmesi için destek alınan çözüm ortaklarına ve Şirket işe alım değerlendirme süreçleri için hizmet veren kişi ve kuruluşlara hizmetlerin alınması ile sınırlı olmak üzere aktarılmaktadır.
  • Sağlık verileriniz, İş Sağlığı ve Güvenliği OSGB Şirketine, sağlık test ve taramaları için sağlık kuruluşları ile sağlık laboratuvarlarına açık rızanıza istinaden aktarılmaktadır.

8. Çalışan Adayının Sahip Olduğu Haklar

Kanun’un 11. maddesi uyarınca, kişisel verileri işlenen çalışan adayı, Şirket’e başvurarak aşağıdaki konulara ilişkin taleplerde bulunabilir:

  • Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Kişisel verilerinin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme,
  • Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kişisel verilerinin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde bunların silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle veri sahibinin aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

Çalışan Adayları, Kanun’dan doğan taleplerini Şirketimiz adresine yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da ilgili kişi tarafından veri sorumlusuna daha önce bildirilen ve veri sorumlusunun sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle haklarını kullanabilirler.

Şirketimiz başvuru taleplerini Kanun’un 13. maddesine uygun olarak, talebin niteliğine göre ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Talebin reddedilmesi halinde, ret nedeni/nedenleri yazılı olarak veya elektronik ortamda gerekçeleriyle bildirilir.

Çalışan Adayı, işbu Aydınlatma Metni’ ne konu kişisel verilerinin tam, doğru ve güncel olduğunu, Veri Sorumlusu şirkete ilettiği referans kişisi bilgilerini paylaşmak üzere ilgili kişilerden açık rıza aldığını taahhüt etmektedir. Kişisel verilerine ilişkin herhangi bir değişikliğin söz konusu olması halinde, Şirketimizi i bilgilendirerek kişisel verilerinin güncellenmesini talep edebilecektir. Çalışan Adayı’ nın doğru ve güncel bilgi sağlamamış olması ve verilerini paylaştığı referans kişilerinin açık rızasını almamış olması halinde, Şirketimizin hiçbir sorumluluğu olmayacaktır.

Yukarıda yer verilen Şirket’ in işbu aydınlatma metninde Kanun’dan, ikincil düzenlemelerden ve Kurul kararlarından doğan sebeplerle değişiklik yapma hakkı her zaman saklıdır. Aydınlatma metninde yapılacak değişiklikler ve güncel metin tarafınıza tebliğ edildiği tarih itibariyle derhal geçerlilik kazanacaktır.

Yükümlülükleriniz

Özel nitelikli veri içeren veya iş başvurusu ile bağlantılı ve ölçülü olmayan kişisel veri içeren özgeçmişlerin gönderilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle CV’de adayların ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili kişisel verilerin bulunmadığı aday tarafından kontrol edilmelidir.

Kişisel verilerimin ve özel nitelikli kişisel verilerimin yukarıda açıklanan amaçlar doğrultusunda işlenmesi, aktarılması hakkında bilgilendirildim.

Veri Sorumlusu Ünvan: Akyön Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi

Mersis no : 0045030935600001

E-posta adresi : [email protected]

Kayıtlı Elektronik Posta Adresi: [email protected]

Fiziki Posta adresi : Kazlıçeşme Mahallesi Kennedy Cad. No: 52 C/4 Zeytinburnu/İstanbul